Publicat el 19/05/2017

En una vida dominada per les presses i la necessitat d’immediatesa, els cactus són l’aliat perfecte per tenir-los com a decoració tant a casa com al jardí o a la terrassa. Són plantes netes, que no deixen caure fulles i que requereixen poc manteniment. Els cactus s’han convertit en una planta imprescindible a l’hora d’ambientar diferents espais.

No és cap secret que moltes persones tenen cactus perquè són les úniques plantes que no se’ls moren. De fet, fins i tot hi ha la creença generalitzada que no s’han de regar, però res més lluny de la realitat: a l’estiu s’han de regar com una planta normal, mullant tot el substrat cada 10 o 12 dies, mentre que a l’hivern i amb temperatures mitjanes (7º) no cal regar-los.
No hem d’oblidar que és una planta del desert, per la qual cosa viu millor a l’exterior que dins les cases, sobretot perquè necessita molta llum i sovint a les llars n’hi ha molta menys del que ens pensem.

Encara que els cactus són plantes molt resistents, també poden patir certes plagues que poden causar-los grans estralls si no les elimineu, encara que el millor remei és la prevenció.

Una de les plagues que els acostuma a afectar quan estan plantats directament al terra dels jardins són els cucs de terra, ja que els ataquen les arrels. Com que no es veuen a simple vista, la planta es va afeblint a poc a poc fins que mor.

Les cotxinilles també els ataquen, tant per la part de dalt com per les arrels. Però la pitjor plaga per als cactus són el àcars, perquè la majoria de vegades ni tan sols es veuen. Els únics símptomes que es poden observar son l’aparició de taques marrons o groguenques i que el cactus es va deformant.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari