Publicat el 02/12/2017

El cep del raïm cabernet sauvignon és d’origen francès, concretament de la regió vitivinícola de Bordeus, i probablement una de les varietats més conegudes a nivell mundial. És una varietat de fàcil cultiu que s’adapta a una gran diversitat de terres, climes i latituds, i que malgrat tot això manté sempre el seu peculiar caràcter.

Aquesta varietat permet elaborar vins de coloració molt intensa, molt rica en tanins i de gran cos, amb aromes fruitals, florals i herbals. Quan aquests vins envelleixen, tant en bota com en botella, guanyen molt en finor, aroma i sabor. L’estil del cabernet està molt influenciat per la maduresa del raïm en el moment de la collita. Mentre que quan es veremen menys madurs poden presentar sabors tendents a vegetals, si el raïm es recull massa madur els vins poden prendre sabors de melmelada i també aromes de cireres negres o prunes.

Maridatge: els aficionats d’aquest estil de vi negre obtenen un maridatge espectacular combinant-lo amb carns de caça com el senglar, el conill o el cérvol. Les carns a la graella i els combinats amb salses picants són dos plats estrella que també mariden a la perfecció amb aquest tipus de vi, igual que els formatges forts i madurs com l’emmental o cremosos com el camembert.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari