Publicat el 20/01/2020

Tot i que fa mesos que HBO va estrenar la sèrie Euphoria, l’estètica de les seves protagonistes encara és present en la forma de maquillar-se de celebritats i personatges reconeguts en la indústria de la bellesa.

El furor pel moviment creat per la maquilladora Doniella Davy en aquesta sèrie no decau, i ens convida a canviar les ombres mats per altres plenes de brillantors. Amant d’Instagram i dels tutorials de YouTube, Davy s’inspira en tot el que troba per anar més enllà de les tendències bàsiques. Les seves creacions s’han convertit en una eina narrativa més d’Euphoria, ja que cada look reflecteix el món interior dels personatges.

El maquillatge s’inspira en l’estètica dels 60 i 70 i destaca per l’ús de purpurines, incrustacions de pedreria i ombres d’ulls en to neó o metal·litzat que donen com a resultat un look d’allò més fantàstic. Aquest estil de maquillatge ja ha servit d’inspiració a grans firmes de luxe com Prada o Valentino.

Els maquillatges d’Euphoria intenten trencar amb els estereotips de bellesa convencionals i impulsen un maquillatge que es pot lluir en qualsevol moment i ocasió. A la sèrie apareixen un munt d’estils de delineats, alguns d’ells ubicats en llocs inesperats, allunyats de la línia de les pestanyes, per sota de l’ull, a prop de les celles… I mentre que molts són lineals, d’altres són entretallats o gràfics de diferents formes geomètriques.

Els fumats són intensos i colorits, alguns amb aplicacions de strass o purpurina, que contrasta amb la resta del rostre molt poc maquillat. Els llavis acostumen a ser nude o amb una mica de gloss per no treure el focus d’atenció als ulls.

El perfilador d’ulls és present en la línia de les pestanyes, així com en núvols i traços sobre la parpella, al lacrimal o en cercle a l’exterior de l’ull. Els colors pastel, les ombres en aquarel·la i el vermell, taronja i neons emmarquen la mirada, que acaba per lluir ulls amb decoració de punxes metal·litzades i cert aire gòtic.

Recorda que si vols aplicar ombra de purpurina sobre les parpelles el primer que has de fer és aplicar una base prèvia específica per a ulls. Així el pigment es fixa millor i s’aconsegueix un acabat més intens i durador.

A l’hora d’aplicar el producte, tant si es tracta d’ombres amb purpurina com si has triat pigments en pols, pots posar-lo directament amb el dit, fent petits tocs, o amb un pinzell. En aquest darrer cas, és millor que sigui de pèl sintètic, ja que el natural tendeix a absorbir més producte.

Un altre factor que has de tenir en compte és que cal començar a maquillar primer els ulls, ja que és molt probable que et caigui una mica de producte a la zona de les ulleres o sobre els pòmuls i, si ja estan maquillats, és més difícil eliminar les restes sense que quedin marques.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari