Publicat el 23/03/2019

A més de visitar regularment l’oculista, la pràctica de petits gests d’higiene i alguns hàbits diaris fàcils de recordar ajudaran a no forçar la mirada i evitar complicacions oculars.

Tingues cura de les ulleres.
Si utilitzes ulleres, segurament ets molt conscient que són una altra finestra al món. Cal tractar-les bé i no deixar-les en qualsevol lloc. Si les vols conservar en bon estat i durant el màxim temps possible, neteja-les cada dia amb aigua i sabó o amb un drap de microfibra, que elimina la humitat i el greix sense deixar marca en els vidres. A l’hora de treure-te-les, fes-ho sempre amb les dues mans per no deformar-les, i tot seguit guarda-les en una funda dura; si les deixes sobre qualsevol superfície, procura que no quedin recolzades pels vidres.

Posa atenció a la llum.
La llum és fonamental per no estressar els ulls. La pupil·la i la lent fan esforços per adaptar-se a les condicions de baixa lluminositat. Per aquest motiu és molt important escollir una il·luminació adequada a cada situació, i sempre que sigui possible amb llum natural. S’ha de tenir en compte que a mesura que es compleixen anys es va incrementant la intensitat de llum que es necessita per veure-hi correctament mentre es realitzen activitats a curta distància.

La higiene és bàsica.
La superfície de l’ull s’exposa a la pols, al fum, a la contaminació, a l’aigua de les piscines, a cossos estranys… Les parpelles i les llàgrimes ajuden a protegir-los, per la qual cosa un rentat dels ulls serà una molt bona forma de tenir-ne cura. Per realitzar-lo caldrà adquirir una banyera ocular a la farmàcia. S’omple la banyera d’aigua, es col·loca sobre l’ull i aquest s’obre uns segons dins de l’aigua i es parpelleja una mica. S’acaba assecant el ulls i aprofitant per netejar les parpelles i la base de les pestanyes.

Aquest bany neteja la superfície ocular, ajuda a baixar la inflamació i alleuja el cansament.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari