Publicat el 03/04/2018

El prefix bio té el seu origen en el terme grec ‘bios’, que significa vida. La paraula dansa, d’origen francès, significa moviment integrat i amb sentit. Així es construeix el terme biodansa, una metàfora que significa dansa de la vida.
Abans que un espectacle, la dansa és un moviment profund que neix dins del nostre ser. Per tant, dansar és assumir en nosaltres el moviment de la nostra pròpia manera de ser al món.
La biodansa és un sistema creat als anys 60 per Rolando Toro, psicòleg i antropòleg xilè que es va inspirar en fonts antropològiques i etològiques.
Els fonaments teòrics de la biodansa provenen de la biologia, ciència de la vida, i s’ha estès per tot el món en una progressió sorprenent.
La biodansa crea un àmbit favorable perquè les persones descobreixin i expressin els seus potencials i perquè els puguin desenvolupar, propiciant a més l’alegria i el plaer de viure i oferint un espai d’autoconeixement i d’expressió.
És una proposta de creixement personal que té com a fil conductor l’afectivitat i es du a terme en tres àmbits: vinculació amb un mateix, amb els altres i, en un sentit més ampli, amb l’entorn on vivim.
Aquesta teràpia, escollint la música adequada, ens convida a ballar sense calcular els nostres moviments i pot canviar-nos la vida en eliminar bloquejos i aportar força interior.
Les classes solen començar o acabar amb un cercle format per tots els alumnes; el professor pot demanar caminar a un mateix ritme, que algú surti al centre de la rotllana, que tanquin els ulls i s’agafin les mans… L’objectiu és anar-se desprenent de cuirasses i crear un clima proper.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari