Publicat el 12/02/2022

Beneficis coneguts i no tan coneguts de l’ortodòncia en adults

 

Anar al dentista pot ser difícil per a molts de nosaltres, i hi ha a qui el fet de portar ortodòncia pot semblar-li una experiència encara més descoratjadora.

Aquí et presentem alguns dels beneficis de l’ortodòncia en adults.

Beneficis estètics: Un dels motius que mouen els adults a portar ortodòncia és el de tenir un somriure perfecte. Tenir les dents ben posades farà que el pacient se senti més segur, fet que repercutirà positivament en les seves relacions socials i professionals.

L’aparença facial té un paper important en la percepció del nostre atractiu visual. Sentir-nos orgullosos de la nostra dentadura ens ajuda a la integració social.

Beneficis funcionals: Una alineació dental incorrecta i una mossegada inadequada poden afavorir l’acumulació d’aliments entre les dents, així com dificultar-ne la neteja, la qual cosa ocasiona importants mancances en higiene bucodental.

Quan les dents estan mal posicionades, xoquen entre elles i se’n provoca el desgast, problema que pot derivar en càries (per la pèrdua de l’esmalt), sensibilitat dental i mobilitat de les peces, entre altres afeccions.

Amb això tenim les condicions idònies per a la formació de placa bacteriana i problemes a les genives com la gingivitis o la periodontitis. Corregir les posicions dentals facilitarà el manteniment de la salut oral. També podem trobar-nos amb situacions en les quals, com a conseqüència de l’apinyament, es produeix un desgast més acusat de determinades peces en relació amb d’altres, podent fins i tot arribar a la pèrdua de dents.

Beneficis físics: La maloclusió pot tenir conseqüències per a la salut general del pacient que van més enllà de les evidents. Per exemple, pot suposar una pressió excessiva en l’articulació temporomandibular que augmenti la probabilitat de patir cefalees, migranyes i mal a les orelles.

També podem trobar-nos amb problemes relacionats amb una higiene bucodental deficient que repercuteixin en el nostre organisme; per exemple hi ha una relació demostrada entre la malaltia periodontal i la diabetis. D’altra banda, una masticació incorrecta derivada d’unes dents mal alineades pot ocasionar molèsties digestives.

Servei d’Ortodòncia Clíniques
Dental Star

Deixa un comentari