Publicat el 20/05/2021

Cognitivament: millora la memòria, la concentració i la capacitat d’aprenentatge Emocionalment: disminueix l’ansietat donant eines per a la gestió d’emocions Físicament: millora l’energia, la conducta i la motricitat

L’Escolta Evolutiva®, basada en el mètode Tomatis és una tècnica que utilitza la música (cant gregorià i Mozart) per estimular l’oïda i el sistema nerviós central. Aconsegueix la reeducació de l’escolta i l’estimulació neurosensorial, mitjançant un aparell capaç d’aquesta reeducació gràcies a un sistema de bàscula electrònica del so amb les freqüències modificades (oïda electrònica).

El mètode Tomatis va ser desenvolupat pel doctor Alfred Tomatis (1920-2001), metge otorrinolaringòleg francès, que va descriure la relació existent entre la veu, el cervell i l’oïda, i com que la modificació d’alguns paràmetres de la música, produeix un so capaç d’estimular l’oïda i la formació reticulada cerebral i del còrtex cerebral. Així s’aconsegueix estimular els circuits neurològics de les funcions cognitives (memòria, concentració, aprenentatge), emocionals (ansietat, depressió) i motores.

La Dra. Cori López Xammar, neuròloga i psiquiatra especialitzada en pediatria, va ser alumna i col·laboradora del Dr. Tomatis, i treballa amb aquest mètode des de fa més de 30 anys. És la fundadora de l’Escola “Escolta Evolutiva®” a Barcelona, escola en la qual ens hem format.

 

Escolta’t. Gestió d’emocions

Deixa un comentari