Publicat el 11/10/2021

La natació és un dels esports més complets i saludables. Es pot adaptar a totes les edats i condicions físiques i, més enllà de les millores que aporta al nostra cos, és especialment beneficiosa per a la nostra salut mental. En repassem els principals avantatges, segons els experts:

  • Millora la flexibilitat i elasticitat. En nedar utilitzem la majoria dels grups musculars del nostre cos, de manera que les articulacions estan més flexibles i els músculs es tonifiquen i enforteixen.
  • Crema greixos. Amb la natació es poden cremar entre 500 i 600 calories per hora, segons la intensitat amb què es practiqui. Per això se sol incorporar a les rutines dels qui volen perdre pes.
  • Millora el sistema respiratori i augmenta la capacitat pulmonar. Per nedar cal aprendre a respirar. Amb cada braçada i amb cada respiració s’afavoreix el sistema respiratori.
  • Beneficia la salut cardiovascular. La natació potencia la capacitat aeròbica del cos. Segons diverses publicacions científiques, amb la pràctica d’aquest esport el cor es torna més eficaç per bombar la sang i les artèries es tornen menys rígides.
  • Ajuda en la rehabilitació. Són molts els professionals que utilitzen la natació per rehabilitar pacients després de lesions físiques o malalties. La pressió de l’aigua és ideal per recuperar-se de lesions al genoll o l’esquena, i també és útil per a afeccions respiratòries com l’asma, o òssies, com l’artritis o l’artrosi.
  • Millora la salut psicològica. En submergir-nos a l’aigua i concentrar-nos en la respiració el cos es relaxa i es redueix la sensació d’estrès. Tot això se suma al fet que la natació, com la resta d’esports, augmenta la secreció de serotonina, anomenada hormona de la felicitat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari