Publicat el 06/11/2020

Hi ha certs elements de caràcter obligatori que hem de portar sempre al nostre vehicle per la nostra seguretat. Però ara, amb l’augment exponencial de casos confirmats de COVID-19, cal sumar-hi altres d’addicionals.

El més important de tots és la mascareta, ja que el seu ús dins el vehicle és obligatori en tot el territori espanyol si a dins hi van dues o més persones que no conviuen. No dur-la o fer-la servir de manera indeguda pot suposar una sanció de fins a 100 euros. En el cas dels nens, però, només els menors de sis anys es troben eximits d’aquesta obligació. Així doncs, és molt recomanable portar diverses mascaretes de recanvi.

El gel hidroalcohòlic és un altre element que no pot faltar en el nostre vehicle, atès que és de gran utilitat per desinfectar-se les mans. També és convenient que tinguem guants de làtex per utilitzar-los mentre traiem diners d’un caixer o omplim el dipòsit de combustible.

Disposar d’un drap o una camussa per desinfectar els elements amb què estem en contacte és també molt recomanable. Segons la DGT (Direcció General de Trànsit) cal incidir en la neteja de les claus i d’aquestes parts del vehicle: volant i controls, quadre de comandament, reposabraços, cinturons de seguretat, palanca de canvis, fre de mà, conductes de ventilació, agafadors de les portes, retrovisors i botons de les finestretes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari