Publicat el 27/08/2018

Una de les millors maneres de refrescar els teus gossos a l’estiu és amb un bon bany, ja que el contacte amb l’aigua fresca l’ajudarà a baixar la temperatura del seu cos. Si tens jardí o terrassa, pots preparar un barril amb aigua i crear una petita piscina. Però si tens l’oportunitat de dur-lo a la platja, al riu, a la piscina o a un parc aquàtic caní, encara millor, perquè són espais on el teu millor amic tindrà més llibertat per decidir quan vol banyar-se, descansar, jugar amb altres gossos o tornar a l’aigua.

Si esculls aquesta opció, et volem donar una sèrie de recomanacions perquè els banys siguin tot un èxit i pugueu gaudir al màxim.

Als gossos els agrada l’aigua, però alguns d’ells se senten una mica insegurs al principi. Si això també li passa al teu, no l’obliguis a entrar si no vol fer-ho. El pots animar acompanyant-lo i banyant-te amb ell. També pots posar-li una armilla salvavides, que l’ajudarà a flotar a l’aigua i li donarà més seguretat.

Ja a l’aigua, pots buscar jocs per divertir-vos junts o perquè estigui entretingut amb altres gossos, com per exemple les pilotes o els pals. Mentre els va a buscar nedant, farà exercici i alhora es remullarà sense gairebé adonar-se’n.

És important, però, que tinguis en compte el seu descans. A vegades els gossos són com nens, i quan es diverteixen no pararien mai. Per això, de tant en tant, anima’l a reposar a l’ombra una estona, i després… a tornar a jugar!

Un cop acabat el bany, toca eixugar-los bé. A l’estiu, la calor fa que el pèl s’assequi ràpid. Tot i així, assegura’t que no li quedin parts del cos humides, especialment les orelles. Procura que quedin ben seques per evitar infeccions a l’oïda.

Aquest estiu, refresqueu-vos amb uns bons banys i gaudiu de l’aigua junts.

 

Mascotas Mataró

Deixa un comentari