Publicat el 27/07/2018

Les cultures més antigues ja coneixien els poders terapèutics de la natura, i per aquest motiu els seus rituals es fonamentaven en el contacte físic amb els arbres i altres elements naturals, per tal d’intercanviar l’energia necessària per recarregar la força vital.

A banda de la seva bellesa visual, els boscos vells i madurs tenen propietats curatives, com ara la disminució de l’estrès o la millora del sistema immunitari.

Al Japó, la sanitat pública recepta ‘banys de bosc’ per prevenir o tractar algunes malalties. Un bany de bosc, un concepte traduït directament del terme japonès shinrin-yoku, fa referència a caminades en silenci per boscos madurs que solen anar acompanyades d’exercicis de respiració i relaxació. Sembla inqüestionable que la pràctica dels banys de bosc reforça el nostre sistema immunològic, regenera les cèl·lules i augmenta considerablement les nostres defenses.

L’esser humà pateix una desconnexió creixent amb la mare naturalesa quan justament el que necessitem és estar-hi molt més connectats, ja que actua sobre nosaltres i ens fomenta pensaments positius, en mitigar l’ira i l’agressivitat que just se’ns produeixen després d’un episodi d’estrès.

En conclusió, abraçar un arbre ens posa en contacte amb emissions energètiques que activen mecanismes del benestar personal; i, de la mateixa manera, caminar per l’interior d’un bosc pot convertir-se en una agradable teràpia energètica.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari