Publicat el 05/11/2020

El confinament ens ha obligat a estar-nos a casa la major part de l’any, i els treballadors no essencials s’han vist forçats a establir oficines temporals a qualsevol racó de la llar. Això ha empès milions de persones a replantejar-se la distribució del seu habitatge, ja que és inevitable que els interiors es tornin monòtons quan un s’hi passa les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana.

Pintar els interiors és una manera de modificar dràsticament un ambient per convertir-lo en un espai diferent al que hem habitat durant mesos. Per això, les empreses de pintura de tot el món van experimentar un augment de vendes durant la quarantena, així com un canvi de tendència en els tons escollits. Durant els dos primers mesos de la pandèmia la gent va bolcar-se a pintar la casa i van ser els verds i blaus més naturals, a més de grocs i morats apagats, els que van créixer més significativament. Les ferreteries confirmen que ha crescut de manera significativa la compra de pintures, i que aquest augment està impulsat pel client particular, que busca pintar un o dos ambients de la casa.

L’ansietat per la pandèmia ha desenvolupat el desig per l’estabilitat i l’harmonia. Estem passant per moments molt incerts, i ens adonem que l’entorn té un impacte directe sobre la salut, tant física com psicològica. El color pot tenir un paper important en això, i amb els tons relaxants, naturals i evocadors aspirem a crear espais on sigui possible reflexionar, recarregar energies i equilibrar-se.

Segons els experts, per a les zones més socials de l’habitatge, com el saló i el menjador, el color indicat és el blau, ja que crea una atmosfera relaxant i afavoreix el diàleg. Per treballar o estudiar és aconsellable triar tons beix combinats amb verds i blaus clars, que indueixen a una atmosfera agradable. Al dormitori, els tons relaxants com el blau i el verd són els ideals per agafar el son. Pel que fa a la cambra de bany, un espai que fem servir sovint per a la higiene de mans, recomanen preferentment colors freds, com el blau turquesa i verd clar, perquè són refrescants i relaxants.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari