Publicat el 26/11/2014

Sense cap mena de dubte, la majoria dels espanyols són conscients de l’existència d’una oligarquia cavernícola i reaccionària que des de fa segles els explota. Són una minoria d’explotadors, que es caracteritzen per la seva hidalguía caballeresca. Cacics que, amb l’expulsió dels moros, van cristianitzar els territoris conquerits i que, com a recompensa, van demanar a Déu la concessió d’una espècie de butlla que els permetés poder viure sense treballar. Tot i que, lògicament, la butlla no els va ser concedida, ells han estat sempre plenament convençuts del seu atorgament, i des de llavors actuen amb plena prepotència, cometent tota classe d’espolis i abusos.

La darrera vegada que una majoria d’espanyols il·lusionats va plantar cara a aquesta oligarquia, amb uns plantejaments progressistes, va aconseguir enderrocar una monarquia obsoleta i proclamar la Segona República.

Malauradament, una vegada més l’oligarquia cavernícola va reaccionar amb un cop d’estat militar. Una llarga guerra civil amb milers de víctimes. Matances que van continuar en la postguerra per atemorir una població vençuda, que va defensar amb la sang el seu esperit democràtic i progressista.

En aquests moments, l’herència de Franco de deixar-ho tot «atado y bien atado» té plena vigència. És clarament evident el fracàs d’una transició que ha deixat intacta tota l’oligarquia reaccionària. Una vegada més, Catalunya, sense por, els comença a plantar cara. Cal però, que altres territoris també ho facin.

 

Josep Aracil i Xarrié
(President d’Eurosènior)
joarxa@gmail.com

Deixa un comentari