Publicat el 05/01/2019

La investigació en l’àmbit de l’alimentació continua trencant barreres. Aleph Farms ha presentat el primer filet de carn procedent del cultiu cel·lular. Segons s’ha fet públic, es tracta d’una carn conreada amb un model 3D patentat que permet obtenir un producte que s’assembla bastant a la carn tradicional.

Aleph Farms és una empresa israeliana que per primera vegada presenta un filet de carn conreada que no només imita la textura i el sabor de la carn tradicional, sinó que també ho fa amb la forma del tall.

Segons expliquen d’aquest nou producte, és un gran avenç tècnic que contribuirà a produir carn sense els costos ètics o mediambientals que s’associen al sistema tradicional.

El filet ha trigat unes tres setmanes a formar-se a partir d’una mostra cel·lular, ha estat sotmès a les proves necessàries per garantir i valorar les seves condicions òptimes i fins i tot ha estat cuinat per un xef.

La clau d’aquest nou filet és que malgrat tenir sabor, textura i aspecte de carn no s’ha produït per mitjà de les tècniques habituals ni té substàncies químiques com hormones i antibiòtics, ni tampoc ha causat mal als animals ni al medi ambient. Ara bé, tot plegat està en fase experimental i encara falta temps perquè veiem la seva implantació i comercialització a gran escala.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari