Publicat el 12/09/2019

Sovint les olors ens transporten a aquells moments de felicitat i relax que hem viscut durant les vacances d’estiu. El setembre encara és un mes de calor; de transició, sí, però per a molts de l’inici del repòs; és evident que la tornada a la rutina és dura, però podem rememorar estones divertides tot ‘jugant’ amb les possibilitats que els moments de cura estètica ens poden donar.

  • Perfumar-se amb aroma de magrana, rosa i peònia: una barreja inusual en la qual destaca la peònia, que floreix justament en època estival.
  • Desenredar-se els cabells amb una crema a base de papaia: un fruit tropical amb un gran poder regenerador i hidratant i una olor dolceta.
  • Dutxar-se amb gels que continguin una combinació de fruites com el maracujà, el iuzu, el coco… Les notes cítriques i àcides d’aquestes fruites ens recorden la sensació de calma i benestar després de sotmetre la pell al sol! Res més gratificant que aquesta injecció d’energia que ens aporten.
  • Hidratar la pell amb olis o cremes que tinguin en la seva composició la flor de tiara, orquí-dia, coco…, ja que un cop més aquestes olors són característiques de les zones tropicals. El monoï de Tahití és un oli típic de la Polinèsia Francesa, amb una aroma particular, típica d’aquestes illes, molt relaxant i beneficiosa tant per a la pell com per als cabells. Cal saber que existeix també una denominació d’origen de Tahití per a aquest oli.
  • Recordeu que encara és massa aviat per estar assecant-vos els cabells, així que una de les millors maneres de mantenir una fragància viva és polvoritzar o bé aplicar oli al cabell humit i deixar que s’assequi a l’aire lliure. Si us el renteu al vespre feu-vos un monyet baix amb una goma tova i manteniu-lo unes horetes o fins que el noteu pràcticament sec. Al dia següent podreu lluir unes ondes ben naturals, amb fragància d’estiu que podreu potenciar si us hidrateu de nou el cos i la cara amb cremes que continguin alguns dels fruits que us he esmentat.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco. Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari