Publicat el 05/10/2018

Com cada mes d’octubre, les Jornades Gastronòmiques del Calamar d’Arenys de Mar, més conegudes com a Calamarenys, arriben a la vila per promocionar un dels seus productes més típics, el calamar.

Les jornades, ja consolidades, arriben enguany a la 23a edició per donar a conèixer la gastronomia i l’hostaleria del municipi a través d’aquest mol·lusc marí que es pesca a l’octubre. Però el calamar d’Arenys de Mar no serà l’únic protagonista de les Jornades, ja que també es promocionaran els peixos autòctons de la zona i tot el comerç que envolta el món de la pesca i del mar. L’objectiu és potenciar l’economia local, tant del sector pesquer com del sector de la restauració, per tal de captar un dels principals segments turístics que actualment té la vila, el turisme gastronòmic.

El Port d’Arenys és un dels més importants de la costa catalana, l’exemple més evident de la llarga història i tradició marinera del municipi. La pesca i tota la indústria que es crea al seu entorn mouen gran part de l’activitat econòmica de la població. La subhasta del peix que té lloc cada tarda, quan tornen els quillats i les barques, és un espectacle pintoresc que atrau nombrosos visitants.

Igual que l’any passat, diversos restaurants de la vila oferiran al públic plats especialment creats per a la mostra gastronòmica que tindrà lloc divendres, 5 d’octubre, a la part nova coberta de la Riera, i que inclourà l’actuació musical d’Ananda i Ramon. A més, es proposarà un llistat amb una vintena de restauradors de la vila que es dediquen des de fa molts anys a cuinar plats elaborats amb el peix d’Arenys.

També s’ha programat per dissabte, 6 d’octubre, al pati del Centre Cultural Calisay, la clàssica subhasta pública de peix oberta a tota la població que es farà com dècades enrere: mostrant el producte en cistelles de vímet i amb el subhastador cantant els preus a la baixa fins que algú compri.

Els actes s’iniciaran amb la mostra gastronòmica i finalitzaran el 26 d’octubre amb una Jornada gastronòmica al Mercat Munipal, on paradistes i restauradors de la vila oferiran tapes amb el calamar d’Arenys, dolços, vi, cava i cervesa a preus populars. Altres activitats programades són una ruta teatralitzada per conèixer la història i els carrers d’Arenys de Mar i una Hora del Conte especial del Calamarenys que tindrà lloc a la Biblioteca.

La direcció de les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys és a càrrec de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, amb la col·laboració d’altres regidories, de l’Associació de Restauradors d’Arenys de Mar i de diferents restaurants, allotjaments, comerços i associacions de la vila.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari