Publicat el 10/02/2022

Com aprofitar al màxim les jornades de portes obertes dels centres d’ensenyament.

 

Les jornades de portes obertes que fan els col·legis i centres d’ensenyament són molt importants perquè permeten veure en persona el lloc en el qual es formaran els futurs alumnes.

 

El primer que es recomana als pares és planificar aquesta experiència programada pels centres escolars, ja que és convenient estar atents a la informació que es rebrà, que permetrà prendre la decisió més adequada a les necessitats i expectatives que es tinguin.

Veure directament l’equipament és una de les claus. La visita guiada que se’ns farà ens aportarà molta informació sobre les característiques de les instal·lacions, l’entorn on es troba el centre i els seus accessos, la il·luminació, el manteniment o la seguretat, entre altres aspectes.

D’altra banda, és recomanable anotar, prèviament a la visita, totes les preguntes que permetin resoldre dubtes i plantejar-les durant la jornada: quins professionals integren l’equip docent, les interaccions que permeten amb la família dels alumnes…Tot plegat permetrà perfilar el model educatiu que ofereix el centre i contrastar-lo amb la idea plantejada, per veure si hi coincideix, s’allunya molt o senzillament no és el que es volia.

En assistir a una jornada de portes obertes cal intentar tenir el màxim de receptivitat per copsar tots els detalls possibles i poder prendre així una decisió final objectiva. També es pot contrastar la informació de què es disposa amb la d’altres pares que es coneguin amb experiència prèvia amb el centre.

Redacció La Clau

Deixa un comentari