Publicat el 11/01/2018

Els centres dedicats a l’ensenyament i la preparació per obtenir títols nàutics d’esbarjo, disposen d’instal·lacions especialment equipades i adaptades per oferir tot tipus de cursos relacionats amb la nàutica.

Hi ha molts esports i activitats que es poden practicar a l’aigua, tant en solitari com en grup, amb parella o en família. Entre les múltiples possibilitats destaquen:

Vela. Una de les maneres més genuïnes de gaudir del mar i del contacte directe amb la natura. Aprendre a navegar és molt més fàcil del que sembla. Es pot triar entre activitats de vela lleugera o creuer. Les primeres tenen menys eslora i no duen motor. Les embarcacions de creuer, en canvi, són de més eslora i es mantenen a flotació tot el temps.

Caiac o piragua. Si el que volem és provar alguna cosa més aventurera i ens agrada la idea de remar per potenciar braços, aquesta és una bona opció. Es pot practicar en solitari, en parella o amb un grup d’amics. Un cop adquirits els coneixements bàsics es pot gaudir d’aquest esport. La maniobrabilitat i dimensions del caiac permeten apropar-se a la costa d’una manera impensable amb altres embarcacions.

Windsurf. Es pot practicar durant tot l’any, des de la iniciació fins a cursos més avançats. Resulta molt gratificant veure com una persona que mai no havia practicat aquest esport pot estar navegant només després d’unes hores d’instrucció. Pel que fa als iniciats, la velocitat que s’experimenta amb el funboard, sortejant onades amb forts vents, no és equiparable a cap altra sensació.

Surf. Representa el 80% de practicants d’esports aquàtics de lliscament. Tot i que és una mica més difícil i requereix molta formació, el motiu de la seva popularitat radica en què des dels primer moment et diverteixes, i a mesura que progresses apareixen nous reptes.

Catamarà. Permet navegar i planar sobre les onades a gran velocitat, gaudint de l’aire lliure. Es comença amb unes classes teòriques que es combinen amb la pràctica, de manera que el contacte amb el medi es produeix des del principi i sempre de la mà d’un monitor.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari