Publicat el 22/06/2021

Tenir els coixins més bonics i originals no serveix de gaire si no sabem com s’han de col·locar per fer lluir el sofà. No es tracta només de triar bé el model, el tipus de roba o d’estampat, sinó també de tenir en compte l es proporcions, les textures i les mides. Si vols donar estil al teu sofà i fer-lo més atractiu, pren nota d’aquests trucs que fan servir els estilistes:

  • Simetria. Procura que hi hagi un equilibri entre tots els coixins, que no sembli que han estat llançats sobre el sofà de forma aleatòria. Comença pels extrems, col·locant-los un per un de manera simètrica i equilibrada.
  • De fora cap endins. Com hem dit, comença des dels laterals. El millor és que col·loquis els més grans en els cantons i que vagis dipositant la resta cap a la zona central, deixant els més petits per al final.
  • Regla del tres. Hi ha una norma que s’aplica a gairebé tot en el món de la decoració: la regla dels imparells o del tres. Està demostrat que l’ull humà percep com més atractiva la visió de tres elements o les composicions senars. Per tant, si col·loques els coixins de tres en tres o de cinc en cinc aconseguiràs un aspecte més relaxat i natural.
  • Quantitat. Per norma general, sempre has de col·locar un coixí més que el nombre de places que tingui el sofà. És a dir, que si tens un model de 3 places, l’ideal, seguint la regla anterior, seria posar com a mínim 5 coixins.
  • Mida. La grandària dels coixins ha d’anar en consonància amb les dimensions del sofà. Els de 50×50 cm solen adaptar-se a qualsevol model i són molt versàtils. Si el sofà és molt gran, pots triar-los de 65×65 cm.
  • Combinacions. Al mercat hi ha una gran varietat de coixins. A més dels de les clàssiques formes quadrades o rectangulars, podem trobar-ne d’allargats i circulars que ens ajudaran a crear una composició més personal. I si vols donar-hi un toc encara més original, juga amb diferents textures, colors i mides. Recorda’t, però, d’incloure coixins llisos per evitar que el sofà quedi massa recarregat.
  • Sofàs amb chaise-longue. Amb aquests models raconers cal variar una mica la col·locació dels coixins. Per aconseguir la sensació d’equilibri i simetria, s’han de col·locar més coixins al costat contrari d’on és la chaise-longue. Així quedarà compensat, ja que la zona on es prolonga el sofà té més pes visual.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari