Publicat el 06/02/2017

Amb l’arribada de les festes de Nadal el consum d’alcohol i els trajectes en cotxe augmenten, així com els controls de la DGT. Per tal d’estar segurs de si estem en condicions de conduir, hi ha una sèrie d’apps que ofereixen funcions d’alcoholímetre des del mòbil i indiquen els restaurants més propers on poder esperar fins a estar sobri.

La celebració del Nadal i l’any Nou comporta molts dinars i sopars en què sovint s’abusa de l’alcohol, la qual cosa obliga a ser molt prudents a l’hora d’agafar el vehicle. Cal recordar que la taxa màxima d’alcohol amb què es pot conduir a l’Estat espanyol és de 0,5 g/l en sang i de 0,25 mg/l en aire espirat. Un nivell que encara baixa més en el cas dels conductors novells i conductors professionals, situant-se en els 0,3 g/l en sang i 0,15 mg/l en aire espirat. Si es circula amb una taxa superior al doble de la permesa, la sanció és de 1.000 euros, però si se superen els 0,60 mg/l en aire i 1,2 g/l en sang el càstig contempla penes de presó. D’altra banda, negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia també està penat amb empresonament i retirada del carnet.

Tot i que al volant no hi ha res millor que evitar l’alcohol, si volem assegurar-nos que no superem les condicions legals i necessàries per poder conduir hi ha una sèrie d’aplicacions mòbils per a smartphones que ens poden ajudar:

Cautoh. Es tracta d’una app que converteix el mòbil en un alcoholímetre que calcula el nivell d’alcohol que tenim en sang. Només cal dir-li quines begudes hem consumit i la quantitat, i ens dirà si estem o no en condicions de conduir. En obrir l’aplicació apareix una calculadora amb un llistat de begudes amb els graus d’alcohol que conté un xarrup de cadascuna. És vital ser honestos a l’hora de dir què hem begut i quina quantitat. També es tenen en compte factors com el pes i el sexe dels usuaris per fer l’aproximació més exacta. Si els nivells d’alcohol superen els permesos per conduir, l’aplicació ofereix la possibilitat de demanar els serveis d’Uber o de buscar un restaurant proper on poder esperar a estar sobris.

Alcohoot. Aquest dispositiu es connecta a l’entrada d’auriculars del mòbil i el converteix en un alcoholímetre digital de butxaca que controla la taxa i nivell d’alcohol en el nostre cos. Fa servir sensors de pila de combustible similars als alcoholímetres homologats, una bateria de liti recarregable i un cable de càrrega USB. Aquesta bateria ofereix autonomia per fer 500 proves i la seva càrrega és ràpida i fàcil, gràcies al cable de tipus USB. L’app que utilitza està disponible per a iOS i Android i és gratuïta; no així el dispositiu, que té un cost de 112 euros. Dins de l’aplicació hi ha funcions com la recerca de restaurants propers on esperar fins a estar sobri o la integració amb el servei d’Uber.

Alcoholímetro Gratis. Aquesta aplicació només està disponible per a Android. Un cop descarregada al mòbil permet tenir informació molt precisa de l’alcohol en sang que pot haver-hi en el teu organisme. Tan sols cal indicar el pes, sexe i la quantitat i tipus d’alcohol que s’ha consumit i l’app mostrarà el nivell d’alcohol en sang. A més d’això, també calcularà l’hora en què es tindrà la taxa d’alcohol permesa per conduir.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari