Publicat el 19/09/2019

La fisioteràpia és una disciplina que ofereix un tractament terapèutic davant les diverses malalties del cos humà sense utilitzar mitjans farmacològics ni quirúrgics, tot i que pot fer-los servir com a complement.

Fins no fa gaire no tenia un rigor científic comparable al d’altres professions biosanitàries, però per sort ha passat de ser una teràpia complementària de la medicina de rehabilitació a convertir-se en una especialitat que forma part d’unitats multidisciplinàries als hospitals.

La fisioteràpia és molt efectiva en el tractament del dolor muscular, però a més cobreix altres àrees de la salut, i els seus camps d’actuació són molt més amplis que solament l’esportiu o el neurològic. Aquestes són algunes de les seves especialitats menys conegudes:

Respiratòria
S’encarrega del tractament, prevenció i estabilització de les diferents malalties de l’aparell respiratori, per tal de mantenir o millorar la funció respiratòria. Els exercicis que es realitzen en aquesta especialitat permeten augmentar la ventilació dels pulmons i netejar secrecions.

Neurològica
S’adreça al tractament de les alteracions degudes a una afectació del sistema nerviós central o perifèric. Destaca pel tractament de dany cerebral (ictus) i malalties degeneratives i medul·lars, i posa a disposició dels pacients una sèrie de coneixements dirigits a millorar, entre altres aspectes, la qualitat i l’eficàcia dels moviments, el control de la postura, la coordinació de moviments i la plasticitat del cervell per millorar la seva funcionalitat.

Sòl pelvià
Permet avaluar i tractar disfuncions del sòl pelvià i de l’esfera sexual que acompanyen la dona en el postpart i la menopausa, i l’home després de la cirurgia de pròstata.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari