Publicat el 29/07/2017

L’apiteràpia és un tipus de medicina complementària i alternativa que utilitza per als seus fins curatius els productes apícoles o del rusc com la mel, pol·len, gelea reial, pròpolis, cera…, però també el verí que les abelles inoculen a través del seu fibló.

Aplicada en dosis molt petites i localitzades, l’apitoxina, el verí que es troba en el fibló de les abelles, pot ajudar a millorar la salut i alleujar el dolor i els símptomes de malalties com la hipertensió, artritis, artrosis, fibromiàlgia, reuma…

L’apiteràpia és tan antiga com la mateixa apicultura; sobre ella ja va escriure Hipòcrates, i es menciona en textos xinesos de fa 2.000 anys. Ja eren coneguts, per exemple, els beneficis de la mel per mitigar els molestos efectes dels refredats hivernals, però l’apiteràpia és molt més que això, sempre que les persones no siguin al·lèrgiques a l’apitoxina.

Actualment existeixen noves tècniques noves d’aplicació sense que hi hagin d’intervenir directament les abelles, aconseguint un tractament fiable, gairebé sense dolor ni molèsties.

És millor no barrejar medicaments quan se segueix la teràpia del verí d’abella: l’apitoxina sempre haurà de ser aplicada per un professional, i sempre és convenient consultar abans el metge.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari