Publicat el 10/01/2007

Fa quatre dies que anàvem a la platja, dos que fèiem l’àpat de Nadal i tot just els Reis ens acaben de portar un any nou per estrenar. Tres-cents cinquanta dies verges per omplir d’allò que ens plagui!
Ben mirat és una oportunitat de pel·lícula per enfocar la vida en la direcció bona. Aquella que ens fa gaudir de cada pas del camí i de cada company de viatge.
Si fins ara no hem sabut valorar en la seva justa mesura l’oportunitat que ens ofereixen 24 hores al dia, durant 365 dies, per fer allò que ens plagui, cal que ens ho fem mirar, perquè és possible que ens estiguem perdent el millor de la vida.
Si vivim entossudits a veure la vida com una càrrega feixuga de suportar és que tenim les ulleres entelades. Cal posar-les sota l’aixeta i amb aigua i sabó retorna-les-hi la claredat que els hi escau. No oblidem, però, que el principal causant d’aquesta boirina és el cabal dels nostres pensaments. Aquella presó interna que ens aclapara i ens impossibilita veure les coses tal com són. Per netejar la ment, l’aigua i sabó s’han de substituir per bones estones de respiració conscient i meditació profunda. No hi ha res com el treball dels nostres pulmons i el silenci per aclarir les nostres ulleres mentals.
L’hivern, a més, ens convida al recolliment. És l’època de l’any que la natura aprofita per dormir i preparar-se per l’esclat de la primavera. Els éssers humans podem, també, si ens ho proposem, aprofitar la letargia hivernal per preparar el nostre cos, la nostra ment i el nostre esperit per fer florida amb saba nova i amb nous costums que ens ajudin a créixer.
Mentre tancar els ulls ens sembli una manera com una altra de perdre el temps, mentre no fem res per sortir, de tant en tant, del remolí que ens empeny a una activitat frenètica que ens omple totes les hores del dia i ens fa arribar al vespre exhausts i sense capacitat de gaudi de res ni de ningú, viurem la vida com una condemna dura de pelar i sense sentit.
Si en lloc d’això, ens donem l’oportunitat d’incloure en la nostra feixuga agenda, intervals de repòs, de respiració conscient, de silenci i d’observació. Si dediquem una estona cada dia a contemplar la bellesa que ens envolta, de mica en mica, anirem canviant la nostra percepció del món i descobrirem que la vida és una oportunitat única, que és un misteri per descobrir més que un problema a resoldre.

Per això, davant l’oportunitat que ens brinda aquest nou any, us encoratjo a agafar el timó de la vostra nau i a menar-la amb mà ferma vers la ruta que vosaltres hagueu decidit. No deixeu que cap vent us faci desviar del vostre camí i no us faci cap por anar contra corrent, sovint, per trencar la inèrcia de la nostra societat no hi ha més remei que fer-ho així. Deixeu-me, per acabar, desitjar-vos per a aquest 2007, el millor viatge de la vostra vida.

Deixa un comentari