Animals de companyia, més que unes simples mascotes | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/09/2019

Tenir animals a casa és beneficiós en molts sentits. Hi ha diversos estudis científics que confirmen que tenir animals de companyia millora notablement la qualitat de vida, a més d’allargar-la i ajudar les persones malaltes a recuperar-se més ràpidament. Per tal que aquests canvis siguin factibles cal, però, que s’estableixi un sentiment afectiu envers els animals.

També trobem la teràpia assistida amb animals (TAA), una activitat que té com a objectiu seleccionar i ensinistrar animals perquè puguin donar suport a les persones que estan en tractament, sigui quina sigui la seva edat o la seva afectació (tant en l’àmbit social com emocional i cognitiu), i en aquest apartat es troben els gossos d’assistència.

Els gossos d’assistència han estat ensinistrats, en un centre especialitzat i oficialment reconegut, per tal de donar servei i assistència a persones amb determinats tipus de discapacitat, amb qui formaran una unitat de vinculació.

El 19 de novembre de 2009, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la Llei de l’accés a l’entorn de les persones amb discapacitat, usuàries de gossos d’assistència. La normativa d’aquesta llei regula l’accés a l’entorn de les persones amb disminució visual, acompanyades de gossos d’assistència, i no només dona cobertura a les persones invidents, sinó també a totes aquelles amb discapacitat auditiva, física, autisme o determinades malalties que són assistides per gossos especialment ensinistrats per a guiar-les, ajudar-les en les tasques diàries o avisar-les de perill o d’atacs imminents.

La nova llei garanteix l’accés als llocs, locals, establiments, allotjaments, transports i espais públics o d’ús públic a les persones amb discapacitat i els seus gossos d’assistència. També regula l’ensinistrament i cura d’aquest tipus de gossos, així com els centres encarregats de fer-ho.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari