Publicat el 19/02/2020

La columna, vista frontalment o d’esquena, és recta. En canvi, vista de perfil té quatre curvatures naturals, que són de baix a dalt: la curvatura sacra (que és fixa), la lumbar o lordosi lumbar, la dorsal o cifosi dorsal, i la cervical o lordosi cervical.

La zona cervical consta de 7 vèrtebres; la zona dorsal, de 12, i la lumbar, de 5.

En una postura normal, amb les curvatures naturals ben conservades, en posició d’equilibri i amb el cos dret, la part posterior del cap, la zona dorsal de l’esquena i els glutis estan alineats, és a dir que si els acostem a una paret, aquests tres punts són tangents.

L’articulació de dos cossos vertebrals està constituïda per les dues cares de les vèrtebres, unides entre elles pel disc intervertebral. Quan els discos es degeneren o es trenquen poden herniar-se i pressionar les terminacions nervioses. És el que coneixem com a «hèrnia discal».

L’hèrnia discal apareix, en general, després de fer un esforç d’aixecament d’una càrrega, amb el tronc inclinat cap endavant.

Quan els músculs que sostenen la columna en posició normal es debiliten i perden flexibilitat, les curvatures de l’esquena perden la forma natural i provoquen el dolor d’esquena.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari