Publicat el 20/05/2017

Com ja se sap, les ampolles de plàstic són un producte altament contaminant, ja que triguen a descompondre’s entre 100 i 700 anys. Davant d’aquest fet, els laboratoris londinencs Skipping Rocks han llençat Ooho, un producte consistent en una pel·lícula composta d’algues que permet encapsular aigua i sucs en esferes 100% biodegradables i naturals que es poden menjar.

La idea va ser desenvolupada per tres estudiants de disseny industrial a Londres: Rodrigo García González, Pierre Paslier i Guillaume Couche. Ooho té la forma d’una gota d’aigua gelatinosa i està elaborat amb algues i clorur de calci. Una tècnica culinària, permet que l’aigua romangui dins de l’envàs, que és comestible, higiènic i biodegradable.

El material és insípid, encara que se li poden afegir sabors. De fet aquest estiu apareixerà la seva primera línia d’aigües Ooho amb gustos diversos i xarrups saludables, que estaran a la venda en festivals, botigues i esdeveniments com la marató de Londres i el festival de Glastonbury.

Però a més de ser un producte extremadament ecològic, la producció de Ooho és més barata i eficient que la d’una ampolla PET convencional, ja que consumeix 5 vegades menys de CO2 i fins a 9 vegades menys d’energia.

Els laboratoris Skipping Rocks han entrat en una ronda de finançament a través de la seva campanya a Crowdcube, en la qual qualsevol pot participar amb una aportació mínima de 10 lliures. L’objectiu dels 12 primers mesos és mecanitzar la producció de Ooho per reduir encara més el seu cost i poder competir millor amb el plàstic. A més es plantegen dissenyar envasos similars, sempre fets amb algues i biodegradables, per contenir alcohol i begudes amb gas.

Segons asseguren els laboratoris al seu web, l’objectiu d’Ooho és proporcionar la comoditat de les ampolles de plàstic i limitar alhora l’impacte mediambiental.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari