Publicat el 12/06/2019

Senzilles, saludables i refrescants, les amanides ofereixen possibilitats infinites, ja que no hi ha cap ingredient que se’ls resisteixi. Per aquest estiu et proposem aquestes 12 amanides típiques de diferents indrets del món:

Amanida Waldorf. El maître Oscar Tschirky la va preparar per primera vegada el 1893 al famós hotel novaiorquès Waldorf. Barreja ingredients, dolços i salats: poma, fruites seques, api, col blanca, enciam i maionesa

Amanida Cèsar. Va ser creada a Tijuana (Mèxic) el 1926 pel maître italià Caesar Cardini. Es composa d’enciam romà, all, crostons i un amaniment d’oli d’oliva, formatge parmesà ratllat, anxoves i unes gotes de salsa Worcestershire.

Panzanella. Aquesta amanida de la Toscana té com a protagonista el pa. Porta també tomàquet, ceba, alfàbrega, oli d’oliva, vinagre i pebre.

Amanida grega. Porta tomàquet, ceba vermella, cogombre, pebrot vermell, olives de Kalamata, tàperes i formatge feta. S’amaneix amb pebre negre, orenga i un bon raig d’oli d’oliva.

Amanida caprese. Originària de l’illa de Capri, emula els colors de la bandera italiana (verd, blanc i vermell). Porta tomàquet, alfàbrega fresca, oli d’oliva verge, mozzarella de búfala i flor de sal.

Kartoffelsalat. Famosa amanida alemanya de patates amb salsitxes de Frankfurt. Els seus ingredients inclouen patates vermelles, frankfurt, ceba tendra, api, ou dur, pebrot, cogombres, maionesa i mostassa.

Amanida niçarda. Provinent de Niça, s’elabora amb tomàquets, enciam, ceba tendra, pebrot vermell, cogombre, ous durs, tonyina en conserva, anxoves, olives negres, tàperes, sal, pebre i vinagreta amb mostassa de Dijon.

Tabule. Típic dels països àrabs, es prepara amb blat bulgur (una mena de cuscús però de gra més gran i diferent textura), cebes tendres, julivert, menta i suc de llimona.

Amanida de pastanagues. Plat estrella de la cuina marroquina. Es fa amb pastanagues cuites amanides amb julivert, comí, sal, suc de llimona, oli d’oliva i un gra d’all.

Amanida de llenties libanesa. Porta llenties cuites, pa de pita, iogurt, tomàquet, oli d’oliva, sal, pebre, pebre vermell, all, comí i vinagre.

Amanida japonesa. Elaborada amb sōmen, fideus molt fins propis de la cuina oriental, també inclou cogombre, pastanaga, pernil cuit i truita.

Azifa. Aquesta amanida d’Etiòpia porta llenties, gingebre ratllat, xili, ceba vermella, cúrcuma, suc de llimona i oli d’oliva.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari