Publicat el 18/01/2019

Una bona planificació és essencial per tenir sempre al rebost aliments que ens poden fer superar una urgència a l’hora de preparar algun àpat. A més, saber en tot moment de què disposem a casa ens ajudarà a elaborar el nostre menú setmanal de manera més àgil.

Els aliments envasats són un gran recurs per tenir al rebost. Tenen dates de caducitat extenses i normalment ja venen cuinats, cosa que ens estalvia temps a la cuina. Es creu que els productes que venen envasats són de pitjor qualitat. L’important, però, és escollir-los bé: les conserves, millor en oli d’oliva; els cereals, de gra sencer o integrals, i la fruita seca, al natural o torrada. Tampoc no haurien de tenir més d’un additiu amb funció antioxidant o conservant. És comú l’ús de l’E300, o àcid ascòrbic.

A continuació teniu un llistat dels aliments que no poden faltar al rebost i que s’haurien d’anar reposant cada cop que s’acabin per tenir sempre un rebost complet.

  • Aliments secs: farines, arròs, pasta, llegums, fruita seca, llavors i fruita dessecada.
  • Espècies: sal, canyella, pebre negre i vermell, curri, romaní, orenga, farigola, julivert i llorer.
  • Conserves: llegums cuits, salsa de tomàquet, blat de moro, espàrrecs i envinagrats.
  • Brics: oli d’oliva (millor verge extra), llet o begudes vegetals, brou i gaspatxo.
  • Congelats: fruita i verdura congelada.

Els aliments frescos no aguanten gaire temps en bon estat, per això és aconsellable passar més sovint pel mercat o supermercat més proper de casa i comprar el que menjarem els dies vinents. D’aquesta manera no ens carreguem de pes a l’hora de fer la compra i evitarem que els aliments es facin malbé.

 

Lorena Alarcón Gazulla
www.esoquecomemos.com

Deixa un comentari