Publicat el 17/03/2017

Aliments que estimulen el creixement. La genètica juga un paper determinant a l’hora de determinar l’alçada d’una persona. Però també hi intervé l’alimentació que ha rebut durant la infància per créixer de manera sana. Una alimentació variada estimula el creixement dels nens.

Els làctics contenen calci, que és fonamental per al creixement dels ossos. La llet i els seus derivats, com els iogurts o el formatge, contenen a més vitamina D, un nutrient que permet desenvolupar el creixement.
Les proteïnes són necessàries durant tota la vida, tot i que esdevenen especialment importants durant la infància i l’adolescència, ja que contribueixen a la formació i manteniment de teixits. Trobem proteïnes a la carn, peix, ous, llegums, fruita seca…
Els hidrats de carboni aporten energia al cos. Els trobem a l’arròs, la pasta, les verdures, la fruita, els cereals o el pa.
Les vitamines intervenen en el metabolisme i són necessàries per al bon funcionament de l’organisme. També es troben en les fruites i verdures, ous, carn, peix… i també a l’oli d’oliva.
El ferro és un mineral essencial que ajuda a la formació de la sang i intervé en el procés d’oxigenació del cos. També fa que no ens notem esgotats i enforteix les nostres defenses. Durant el creixement, el ferro és important per a un desenvolupament òptim, no només físic, sinó també mental.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari