Publicat el 04/10/2017

L’Aleix Espargaró va néixer a Granollers el 30 de juliol de 1989. Va ser campió d’Espanya de velocitat a la categoria de 125cc l’any 2004. Després de diversos anys amb diferents canvis d’equip entre les categories de 125cc i 250cc es va fer un nom el 2012 guanyant la categoria de CRT dins de la classe reina de MotoGP. El 2013 va repetir el liderat en la categoria CRT, tots dos anys al comandament d’una Aprilia dins l’estructura del Team Aspar. L’any 2014 va ser el seu millor any a MotoGP, amb l’obtenció del seu primer podi i pole position i finalitzant el campionat en la 7a posició de la general amb una moto de la categoria Open. Els anys 2015 i 2016 va acabar com a 11è classificat pilotant una Suzuki. Actualment es troba pilotant una Aprilia oficial dins l’estructura del Gresini Team.

Com va començar la seva vocació com a pilot de motociclisme de velocitat?
Des de molt petit i gràcies al meu pare sempre vaig tenir una moto per entrenar. Vaig començar a la terra i vaig passar després a la velocitat. Per tant tota la ‘culpa’ que actualment sigui pilot és dels meus pares.

Quina és la relació esportiva que manté amb el seu germà, en Pol Espargaró, un altre pilot destacat?
Per part meva sempre intento estar pendent del meu germà petit tant com puc. A vegades és complicat, ja que hem d’estar molt concentrats sobre la moto, però un cop acaba l’entrenament o la carrera sempre intento buscar-lo per fer-li alguna broma o preguntar-li com li ha anat.

La velocitat imposa respecte. Com es venç la por a haver d’anar el més ràpid possible sobre dues rodes?
Des de fora pot semblar estrany, però realment estem acostumats a la velocitat i acceleració de les motos actuals. Sí que és veritat que el primer cop que vaig pilotar una MotoGP vaig quedar impressionat, però ara ja ho veiem com una cosa normal.

Durant aquests anys professionals, ha fet relació d’amistat amb algun dels pilots contra els quals ha competit?
La veritat és que sempre m’he portat bé amb quasi tots els pilots. Sóc una persona molt accessible i dels que pensa que és millor portar-te bé amb el teu company d’equip i de professió. Recentment, degut al fet que vam compartir dos anys a Suzuki, podria citar el Maverick com un amic; però en tinc d’altres, com l’Andrea Doviziozo, Sam Lowes, Álvaro Bautista, Hèctor Barberà, Marc Márquez, etc.

Quin tipus d’entrenament fa per mantenir-se en forma? Practica algun altre esport?
Actualment faig molta bicicleta, tant de muntanya com de carretera; em serveix moltíssim per mantenir el pes i alhora em permet gaudir de la natura i desconnectar de tota la pressió que tenim als grans premis.

En quin grau està involucrat en la preparació i millora de la seva moto?
Sóc un pilot que m’agrada molt involucrar-me al 100 % amb la preparació i posada a punt de la moto. Per a mi és molt important que l’equip escolti i valori la meva opinió per tal d’evolucionar cap a millor. De moment a Aprilia ho estan fent, i crec que estem fent una bona feina.

De 125cc a MotoGP. Quins són els reptes esportius que vol encarar al futur?
Estic en un moment de la meva carrera on ja començo a pensar en el futur. No em veig molts més anys a MotoGP, porto 12 temporades al mundial i ja tinc ganes de fer coses noves; no sé encara quines, però segur que estaran relacionades amb el motor i les dues rodes.

Com veu actualment el nivell dels pilots de MotoGP?
Actualment el nivell es altíssim, per a mi el més alt de la categoria reina de tots els temps. Ho podem veure en gairebé tots els entrenaments, on la distància entre els primers 15 pilots sempre és inferior als 2 segons.

Quin ha estat el moment més difícil que recorda en una competició?
Per desgràcia en recordo més d’un. Cada cop que un company de professió perd la vida ens fa pensar molt en el risc que correm.

Té alguna afició? Què fa quan no està entrenant o competint?
Sóc molt aficionat al futbol, m’agrada molt veure partits de diferents lligues i conèixer nous jugadors. També em relaxa jugar al FIFA, em serveix per desconnectar.

Què recomanaria a algú que vulgui dedicar-se al motociclisme de competició?
Sobretot molta paciència i intentar sempre fer les coses amb il·lusió i amor al motociclisme. Si es treballa amb constància i dedicació, sempre es pot arribar on un desitgi.

 

Redacció La Clau

 

Deixa un comentari