Publicat el 13/03/2017

L’alcohol, una de les substàncies més consumides en el món, genera en dosis moderades una sensació de relaxació i socialització, però la seva ingesta durant un tractament que impliqui una medicació específica pot resultar perjudicial, tant per a l’efecte de la mateixa medicina com per les conseqüències orgàniques que pugui arribar a provocar. Alcohol i medicaments, grans enemics

En general, l’alcohol s’ha d’evitar mentre se segueix un tractament mèdic. Per exemple, no es pot prendre juntament amb antiinflamatoris, ja que ambdós irriten la mucosa digestiva i afavoreixen l’aparició d’hemorràgies.
L’alcohol també augmenta la toxicitat d’alguns antibiòtics, antipirètics i antiparasitaris, per la qual cosa pot produir reaccions fortes com ara mals de cap, vòmits, baixades de tensió, etc.
Per si mateix l’alcohol és un depressiu del sistema nerviós central. Si es combina amb fàrmacs que tenen la mateixa conseqüència, l’efecte es potencia. Això passa amb les pastilles per dormir, els analgèsics forts i els antihistamínics. Barrejar alcohol i tranquil·litzants causa somnolència i pèrdua de memòria.
Ingerir alcohol al mateix temps que certs fàrmacs és més habitual del que es pot imaginar. Els especialistes alerten que aquesta pràctica pot tenir conseqüències molt greus.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari