Publicat el 10/07/2024

Al dormitori, ordre

 

Alguns entesos en decoració defensen que, tot i que molta gent ho fa sovint, el fet de posar una cadira o una butaca al dormitori no sempre és la millor solució per a aquest espai en què descansem.

En primer lloc cal desmitificar el paper de la butaca com a espai en el qual ens asseurem i llegirem abans d’anar a dormir. Quantes vegades hem fet realment ús d’aquesta utilitat tot i haver projectat que hi posàvem la butaca com a espai de lectura?

D’altra banda, també es tendeix a omplir cadires i butaques de roba que ens hem posat una sola vegada i que pensem que tornarem a fer servir, però que ja no està prou neta per desar-la a l’armari, al costat de les peces realment netes. També hi amunteguem tota mena de complements, com ara cinturons, bosses de mà, mitjons, roba interior i moltes coses més que ens poden arribar a sorprendre a nosaltres mateixos.

Aquesta mena de desordre pot ser que ens agradi i ja ens vagi bé, o ben al contrari. En els darrers anys, però, s’ha imposat un concepte minimalista a les llars, tant per la manca d’espai com per la voluntat de fer-nos més fàcil una vida que per si mateixa ja és prou complexa, intensa i carregada de pressions diàries.

En aquest context, els experts ens diuen que, si la nostra intenció és donar prioritat a l’ordre, ens hi hem de comprometre i esmerçar-hi tota la nostra força de voluntat. Es tracta, doncs, de mantenir endreçada la cadira o butaca (o el galant de nit, si fos el cas) que tinguem a la habitació, sense amuntegar-hi peces de roba i complements. Marca’t una estratègia pràctica i funcional, com per exemple que la roba bruta vagi a parar a la cistella que té aquesta funció o directament a la rentadora, o que la roba que et vulguis tornar a posar la dobleguis bé i la pengis a l’amari. En definitiva, intenta que tots els objectes que no pertanyin al dormitori no hi siguin.

Digues, adeu a la cadira o butaca, doncs, si no ets capaç de mantenir-la endreçada. I deixa la teva habitació lliure de roba i mals endreços per guanyar també en qualitat de vida.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari