Publicat el 10/03/2018

Segons explica la Direcció General de Trànsit (DGT), el nou Reial Decret que afecta la normativa de la ITV és el canvi més important des de fa vint anys. Una vegada entri en vigor, el proper 20 de maig, funcionarà d’aquesta manera:

Haurà de fer-se als 4 anys de la matriculació. Després i fins als 10 anys, cada 2 anys. A partir d’aquí, anualment. Si el vehicle és objecte d’una modificació o substitució d’elements que variï les característiques que consten a la targeta ITV o les condicions de seguretat definides, haurà de passar una inspecció de reformes. També, si el cotxe ha patit desperfectes en un accident.

Els preus de la ITV estan liberalitzats i depenen de cada comunitat autònoma i de cada centre d’inspecció. Per als turismes de gasolina o elèctrics seran entre 40 i 50 €. Per als dièsels 5/15 € més. Les motos pagaran uns 5 € menys que els cotxes de gasolina.

Es revisaran elements exteriors com els miralls retrovisors, eixugaparabrises, etc. A l’interior es comprovarà el funcionament de mecanismes de tancament i els cinturons de seguretat. A continuació l’estat de les òptiques, els sistemes de direcció, suspensió, motor i catalitzador.

La documentació que haurà de lliurar-se seran els originals de la targeta d’inspecció tècnica i el permís de circulació. No caldrà portar el rebut de l’assegurança obligatòria.

Els tipus de defectes seran: lleus, es podrà seguir circulant però s’hauran d’esmenar; greus, hauran de ser arreglats i tornar a passar la ITV en 2 mesos; molt greus, s’haurà d’abandonar la ITV en grua i s’haurà de tornar a passar quan els defectes hagin estat esmenats.

Si no hi ha defectes greus, es lliurarà la targeta d’inspecció tècnica segellada i un adhesiu que haurà de posar-se obligatòriament en l’angle superior dret del parabrisa davanter.

 

Font: http://revista.dgt.es/
Redacció La Clau

Deixa un comentari