Publicat el 07/02/2018

L’ aikido és una art marcial defensiva i no competitiva d’origen japonès que ensenya a establir l’harmonia amb un mateix, amb els altres i amb l’univers sencer.

És una art de combat que permet defensar-se sense armes contra un o diversos adversaris armats o desarmats. La diferència fonamental amb les altres arts marcials consisteix a dissuadir l’adversari controlant i neutralitzant la seva intenció agressiva tot evitant el contacte.

L’aikido està dirigit a tothom, cadascú el pot practicar a la seva conveniència en funció de l’edat, sexe i de les seves possibilitats físiques, a condició d’estudiar i practicar amb continuïtat i dedicació.

En la part física, ajuda a millorar la salut mitjançant el desenvolupament harmoniós de totes les parts del cos, augmenta l’elasticitat de les articulacions i ajuda en la correcció de la columna vertebral i en el control de la respiració i la relaxació.

En la part tècnica, l’execució dels moviments exigeix l’estudi del desequilibri, el coneixement i la utilització de l’energia i el desenvolupament dels reflexos.

L’aikido és una art marcial moderna que s’orienta principalment a la recerca de l’harmonia interior i també social.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari