Publicat el 08/07/2024

Aigüeres per a tots els gustos.

 

Les aigüeres són una de les peces del mobiliari de la cuina que solen tenir una presència més discreta. De la mateixa manera que amb els lavabos, en fem tant d’ús, que acabem donant per fet que sempre han estat allà i sempre hi seran. Així, tot i la seva importància, aquesta discreció fa que aquest mobiliari tan essencial passi desapercebut

 

Fregar plats, gots i coberteria, rentar les verdures i la fruita, escórrer la pasta… L’aigüera ho aguanta tot. Quins són, però, els diferents models d’aigüeres que hi ha, segons expliquen els entesos en la matèria?

Si partim dels materials, les més habituals són les d’acer inoxidable, que presenten una bona relació qualitat-preu i són lleugeres i alhora higièniques, resistents i versàtils. Així mateix es disposa d’aigüeres elaborades amb materials sintètics, que també tenen grans prestacions i una diversitat de colors, textures i formes. Són resistents i a la vegada lleugeres. Altres materials, com la ceràmica i el gres porcellànic, són molt utilitzats en cuines d’estil més rústic i clàssic i s’han reinventat amb els estils més actuals. A més, són higiènics i fàcils de netejar. I, finalment, un altre material destacat amb el qual es poden construir aigüeres és la pedra natural, tant de granit com de marbre, fet que permet aportar un toc d’elegància i sofisticació, així com resistència a altes temperatures.

Si en lloc del material es parteix del sistema d’instal·lació, es poden trobar aigüeres encastades o sobre taulell, que són les més conegudes. Tenim l’anomenada enrasada, que queda al mateix nivell que el taulell, totalment llisa i sense escalonaments; o el model sota taulell, d’aspecte modern i amb avantatges tècnics.

D’altra banda, si s’atén a la forma, tenim les d’una pica o més, amb escorredor, i les de raconera (pensades en aquest cas per a les cantonades). I no podem deixar de banda que lògicament també s’ha de tenir en compte el format, segons el lloc de la nostra cuina on hagin d’anar, adaptant-nos als models que es trobin en el mercat.

No dubteu d’assessorar-vos amb els professionals, que us facilitaran encertar en la presa de decisió més adequada als vostres gustos i necessitats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari