Publicat el 22/09/2022

Acupuntura per a la recuperació de lesions esportives: solució ràpida i efectiva.

 

Les tendinitis o sobrecàrregues musculars (lumbàlgies, cervicàlgies, colze de tennista, de golfista, síndrome del manegot dels rotatoris, de pota de ganxo, de l’Aquil·les, fasciïtis plantar, etc.) són lesions molt habituals que es donen en esportistes a tots els nivells.

 

Amb l’acupuntura s’aconsegueix reequilibrar el bloqueig del circuit circulatori i energètic on s’estanquen els fluxos, i té efectes analgèsics i antiinflamatoris demostrats científicament i aprovats per l’OMS. També s’utilitza com a mesura preventiva per mantenir una bona irrigació, funció i nutrició dels teixits i a més ajuda a potenciar un bon rendiment fisicomental. Per això, l’acupuntura és una teràpia habitual per a l’esportista d’elit.

Hi ha diferents tècniques a utilitzar depenent del tipus de lesió, de la manifestació del dolor i de la localització en un context simptomàtic global de la persona. El metge acupuntor triarà la tècnica idònia per a cada pacient: inserció d’agulles als punts específics, electroacupuntura, moxibustió, ventoses, auriculopuntura, laserpuntura, etc.

La resposta és ràpida: poques sessions, generalment una per setmana; i eficaç, aconseguint millorar la qualitat de vida sense efectes adversos.

 

Dra. Andrea Garelli
www.draandreagarelli.com

 

Deixa un comentari