Publicat el 16/07/2018

L’evolució tecnològica que s’està donant en l’àmbit laboral ens està portant cada vegada més a la realització de treballs sedentaris i en conseqüència a una disminució de l’activitat física.

De fet l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que els adults entre 18 i 64 anys realitzin almenys 150 minuts d’exercici físic aeròbic d’intensitat moderada a la setmana.

Això vol dir que com a mínim hauríem de fer 30 minuts diaris d’exercici físic durant la setmana laboral.

Encara que a priori aquesta recomanació pugui semblar difícil de complir, no ho és tant amb una bona organització i una mica de constància. A més, a mesura que es compleixen els objectius i s’observen els beneficis que l’exercici reporta, l’estímul per seguir fent-ho augmenta.

L’activitat física ajuda a combatre un dels problemes principals en l’àmbit laboral, com és l’estrès que es genera dia a dia a causa de la nostra activitat. Un estat de continu estrès pot provocar una sèrie de problemes en el nostre organisme, com són la debilitat del sistema immunològic, depressió, ansietat, desajustos digestius, problemes cardíacs, obesitat, etc. Per això diem que una manera senzilla i saludable de poder combatre i evitar aquests problemes és fer alguna activitat física cada dia.

I és per això que dins de les planificacions preventives en l’àmbit dels riscos laborals s’està fomentant cada vegada més l’objectiu d’aconseguir un equilibri saludable entre l’aspecte mental, el físic i l’emocional (‘wellness’) mitjançant la instauració de l’exercici i de tècniques de relaxació dins de les empreses, ja sigui habilitant una zona perquè els seus treballadors puguin realitzar tallers pràctics a l’inici o a la finalització de la jornada laboral, o bé fent 30 minuts d’activitats al dia que fomentin l’exercici físic i mental entre els seus treballadors.

Pel que fa a la prevenció, la promoció de la salut mitjançant la condició física, la capacitat mental i el control emocional és un tema que molt probablement anirà cobrant importància durant els propers anys i que cal tenir molt en compte.

 

Cristian Delgado
Fisioterapeuta Col. 11422
Centre de Salut Integral FISIOPER

Deixa un comentari