Publicat el 15/12/2018

‘Acción Culinaria’ és un segell gastronòmic solidari i identificatiu que tindran tots aquells establiments que decideixin incloure un ingredient solidari a la seva carta.
Ara és possible participar en l’experiència gastronòmica de la solidaritat amb només escollir l’elecció proposada per l’establiment. Els diners recaptats ajudaran a mantenir el projecte de proximitat que l’ONG Acción Planetaria, impulsora del segell gastronòmic, manté a Barcelona i que fa que persones sense recursos i en risc d’exclusió social rebin assistència bucodental. Els pacients tractats són derivats per les diverses entitats amb què l’ONG té acords signats. D’aquesta manera s’assegura que l’ajuda arriba als més necessitats.

L’ONG va començar ara fa 14 anys, atenent les boques de les poblacions més vulnerables de diferents països com Mauritània, Senegal, Sierra Leone, Índia, Perú, Grècia, Uganda… Sis anys enrere va obrir les portes de la primera clínica solidària a Barcelona, entenent que a casa nostra també hi ha una població afectada que no pot accedir a una salut oral bàsica. És una cadena solidària d’ajuda que comença a Les 1001 Dents, una clínica privada que està porta amb porta amb l’ONG i on acudeixen pacients que sí poden pagar el tractament; un percentatge del seus beneficis es deriva a la part social. La demanda i l’augment del nombre d‘entitats associades que demanen derivar casos segueix creixent, i Acción Culinaria aportarà una ajuda que es traduirà en nous somriures.

Testimoni de l’ONG:
«Estem molt il·lusionats amb la bona acollida de la iniciativa. Són moltes les persones que volen ajudar però no saben com. Els establiments adherits ho fan per tu. Així que només cal anar-hi i escollir la proposta solidària». – Christian Vargas, president de l’ONG Acción Planetaria / Les 1001 Dents

Una oferta molt variada:
La mítica cerveseria Glops de Vilassar, que l’any passat es va traslladar al centre del municipi, proposa les patates braves, la tapa per excel·lència i ara solidària que juntament amb els 20 tiradors de cervesa us delectarà els sentits.
Testimoni: «Nosaltres creiem que projectes com aquest fan falta i estem molt satisfets de poder col·laborar-hi, tota ajuda és poca». – Pep Molist, responsable de la Cerveseria Glops de Vilassar de Mar

El Restaurant Xeflis va ser fundat l’any 1984 per la família Abril-Solè. Ofereixen una excel·lent cuina tradicional catalana amb productes de temporada i de proximitat, i han volgut començar amb un plat que simbolitza la seva localitat, el ‘Plat Cabrils’: exquisida botifarra blanca i negra, ceba confitada, pebrot escalivat i reducció d’Oporto, ara amb un nou ingredient solidari.
Testimoni: «Fa temps que participem en diferents causes i entitats, i què millor que donar ara el nostre suport a aquesta iniciativa solidària d’Acción Culinaria. Tots hi sumem!» – Toni Abril, responsable del restaurant Xeflis

Cabrera de Mar està representada per La Cabra del Maresme, que se suma a la iniciativa d’Acción Culinaria posant a la vostra disposició la seva excepcional cervesa artesana.
Testimoni: «Hem decidit col·laborar amb acció culinària perquè el treball desinteressat que feu ens sembla lloable i volem formar part d’aquest gran projecte»– Oscar, responsable de La Cabra del Maresme.

Si pertanys al sector de la restauració, ja tinguis un bar, un restaurant o una proposta gastronòmica, pots adherir-te a aquesta iniciativa trucant al telèfon: +34 692 74 72 41 perquè l’Elodie t’expliqui tots els beneficis i avantatges que té aquesta col·laboració. O també pots escriure un correu electrònic a:

 

elo@accionplanetaria.org

Deixa un comentari