Què has de tenir en compte abans de comprar una gespa sintètica
Si et planteges instal·lar gespa sintètica al teu jardí o terrassa, t’expliquem les característiques que has de tenir en compte.
El temps primaveral convida a gaudir més de l’exterior dels habitatges.
La qualitat i el preu de la gespa artificial depenen en gran mesura dels materials i de com es treballin a l’hora de fabricar-los. Quan la gespa és nova és difícil detectar-ne a simple vista la qualitat, per això cal tenir present la composició de les fibres.
Els principals materials amb què es fabriquen les fibres sintètiques són:
Polipropilè (PP): és dur i produeix un so desagradable en ser trepitjat.
Polietilè (PE): és més suau i té més durabilitat que el polipropilè. És més car que el PP.
Un gespa econòmica segurament serà una barreja de PP i PE; una gespa de gamma alta serà 100 % PE.
La protecció ultraviolada és l’element de més cost de les fibres, però és indispensable en una gespa ubicada en zones de gran exposició solar.
L’aspecte que vulguem també s’ha de considerar: per a aquells a qui els agrada l’aspecte d’herba acabada de tallar, qualsevol fibra d’entre 20-30 mm és una bona opció. Per a una gespa d’aspecte natural recomanem triar opcions entre 30-40 mm. Amb més de 40 mm, les fibres tendeixen a romandre planes pel seu propi pes en comptes de dretes.
Hi ha una tendència a confondre les puntades amb la densitat: cal considerar conjuntament el nombre de puntades per m2 i el DTEX (el pes en grams de 1.000 m de fil). Així, amb el mateix nombre de puntades, un DTEX baix indicarà que el fil pesa poc, que per tant és més fi i en conseqüència la gespa serà menys densa.
És important que sigui una gespa artificial amb una bona resistència a la petjada. La resistència vindrà determinada per l’alçària, la densitat, el DTEX i la forma de la fibra.
Així, com més dens i curt, com més alt sigui el DTEX i més rígida la fibra, més resistent serà a la petjada, però alhora tindrà un tacte més aspre.
Assegureu-vos de cercar una garantia que inclogui cobertura contra l’estabilitat UV i la pèrdua de fibra entre els 8 i 10 anys.
Josep Guinart
Gerent d’InstalVerd