Publicat el 13/12/2021

La salut dental és molt important, i més encara en els infants, en ple procés de formació. Els pares se solen preguntar a quina edat s’hauria de començar el tractament d’ortodòncia dels seus fills.

 

Partint del fet que sempre s’ha de consultar cada cas amb l’odontòleg perquè cada persona és diferent i té les seves pròpies característiques, els experts recomanen que els nens d’entre 8 i 10 anys visitin un odontòleg especialista en ortodòncia per a una primera valoració.

Aquesta visita permetrà fer una avaluació de les dents que hi ha actualment i determinar si podria ser necessari o no un tractament precoç.

Generalment, apunten els entesos, el tractament no comença fins passat un període d’entre un i cinc anys després de l’avaluació inicial.

El tractament d’ortodòncia precoç té precisament l’objectiu de corregir problemes seriosos relacionats amb la mossegada i guiar el patró de creixement de la mandíbula. També pot ajudar a fer un lloc addicional a la boca perquè les dents permanents es col·loquin correctament a mesura que hi entren.

El procés comença quan els ossos de la mandíbula estan en desenvolupament i, com que són més flexibles, els procediments correctius funcionen més de pressa i amb més eficàcia que en adolescents i adults. I és indubtablement la base per a una boca sana.

 

Redacció La Clau
Font: Adeslas

Deixa un comentari