9 secrets per tenir el cabell net durant més temps | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/11/2018

Els motius que el nostre cabell s’embruti amb facilitat poden ser molt diversos, per això és important saber què podem fer per mantenir-lo net durant més temps.

Fes servir un xampú específic per al teu tipus de cabell. L’ús d’un xampú inadequat fa que el cabell no es netegi en profunditat i contingui residus que l’embrutin. Utilitza un xampú de pH neutre i sense silicones, ja que ajuda a restablir el pH del cuir cabellut.

Renta’t els cabells sense prémer i dues vegades. El rentat ha de ser suau, ja que si pressionem massa amb els dits estimularem la producció de greix. Fer dues rentades ajuda a acabar amb la brutícia i les restes de productes que fem servir.

El condicionador només en les puntes. Això evitarà que entri en contacte amb el cuir cabellut i l’embruti.

Esbandeix i amb aigua tèbia. L’aigua calenta també estimula la producció de greix, per això el més aconsellable és esbandir bé els cabells passant d’aigua tèbia a freda. Això tancarà la cutícula de la fibra capil·lar i ajudarà a fer que el producte que hagis aplicat romangui durant més temps i que la que la brutícia trigui més a aparèixer.

No permetis que els cabells estiguin massa temps xops després de rentar-los. És important treure l’excés d’aigua amb una tovallola i deixar-los assecar a l’aire o amb l’assecador.

Canvia la funda del teu coixí sovint. Els olis, les restes de productes i la brutícia poden quedar-se a la funda del coixí mentre dorms. Per tant, procura canviar-la sovint.

No et raspallis el cabell des de l’arrel. L’únic que aconseguiràs és remoure el greix de l’arrel i escampar-lo a la resta del pèl. Raspalla’l de mitjans a puntes.

No te’ls toquis. Les teves mans estan plenes de brutícia que traslladaràs als teus cabells si te’ls toques.

Neteja els estris d’assecat i pentinat. Els raspalls i les pintes són els que més acumulen pols, residus de productes i greix del cuir cabellut. En utilitzar aquests accessoris bruts es pot produir caspa i infeccions, com la dermatitis. Pel que fa a l’assecador i la planxa, no netejar-los pot fer que augmenti l’escalfament de l’aparell o es redueixi la velocitat de l’aire. A més, els residus que deixen els productes capil·lars poden produir fongs i bacteris que es podrien traspassar al cabell.

Com i quan netejar els estris?

Pintes i raspalls: els pèls que queden atrapats en aquestes eines s’han de retirar tots els dies amb les mans. Per netejar el raspall fes servir una pinta neta per treure els flocs atrapats a les pues. Es recomana rentar la pinta i el raspall amb sabó cada dues setmanes. Utilitza aigua tèbia i sabó neutre, frega el raspall o pinta amb aigua i després deixa que s’assequi.

Assecadors i difusors: s’han de netejar cada tres mesos, depenent de la freqüència del seu ús. Quan l’eina no estigui connectada, retira la reixeta de la part de darrere i treu el filtre. Amb un petit raspall i sota un raig d’aigua calenta amb una mica de sabó efectua un lleuger raspallat fins a deixar-lo net. Fes servir una tovallola per netejar i retirar els residus.

Planxes, arrissadors i tenalles: un cop al mes, pots netejar-los amb un drap suau humit i una mica de sabó. Fes-ho quan les eines estiguin totalment fredes i amb moviments suaus per evitar danyar les plaques.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari