Publicat el 13/10/2020

L’arribada de la nova estació ha començat a modificar l’aparença dels nostres habitatges sense que gairebé ens n’adonem. Ara que les hores de llum s’escurcen i que el fred ja es fa notar, és un bon moment per acollir el temps de tardor amb una nova decoració.

Colors. Si incorporem alguns tons propis de l’estació a la nostra llar aconseguirem un toc càlid i una ambientació que harmonitzi amb el temps en què ens trobem. És tan senzill com canviar les cortines, col·locar una funda al sofà o triar una roba de llit amb colors terra, ocres, ataronjats o vermellosos. Els marrons sempre ajuden a crear un ambient acollidor i casolà, molt d’acord amb la nova estació. Col·loca a la sala coixins d’aquests tons, i aposta per elements naturals com flors seques per decorar el teu habitatge.

Fulles. Deixa que la natura entri a casa i decora-la amb fulles seques. Recull unes quantes quan surtis a passejar i posa-les en un gerro. Una altra idea excel·lent és fer garlandes o mòbils de fulles per posar a l’entrada de l’habitatge.

Carbasses. Aquest fruit de tardor és ideal per confeccionar centres de taula. Només cal que les pintis del color que millor combini amb la taula o la resta d’elements decoratius, i afegir-hi unes branques i fulles. També pots buidar les carbasses per convertir les en gerros ben originals.

Espelmes. Per tal d’accentuar la sensació de calidesa, res millor que col·locar espelmes en llocs estratègics. Les taules de centre, les tauletes de nit o les prestatgeries són perfectes per posar-n’hi. Les de colors ocre o ataronjat són ideals per a la tardor.

Murals. Si t’agraden les manualitats, pots confeccionar un mural de tardor utilitzant una fusta o cartolina i enganxant-hi fulles seques, pinyes, branques… Si hi col·loques un marc i li poses un vidre, li donaràs un aire més professional.

Pinyes. Un altre dels elements de decoració de tardor que no poden faltar. Es poden utilitzar de moltes maneres, però la més senzilla és tal qual com a decoració en centres de taules. Si volem alguna cosa més elaborada, podem pintar-les amb un aerògraf o amb un pinzell abans d’utilitzar-les en el centre de taula.

Corones. Una forma molt bonica de decorar la nostra llar i donar un punt de tardor a alguna porta o paret. Per confeccionar-les podem utilitzar pinyes, branques i fulles seques.

Tèxtils. Sempre és confortable i dona sensació de calidesa comptar amb una manta al sofà. També les catifes donen a la llar un aire de tardor. Una opció més és la de canviar les cortines, i si aquests darrers mesos havíem col·locat unes que eren fines i adients amb l’estiu, ara podem optar per unes que siguin una mica més gruixudes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari