Publicat el 20/05/2021

Des de molt antic, el cafè és utilitzat pel seu efecte estimulant del sistema nerviós, però si se n’abusa es pot patir ansietat, insomni i altres patologies, uns efectes negatius que també poden provocar les begudes energètiques que contenen cafeïna. Prendre un cafè diari no és necessàriament perjudicial, però és important conèixer quines són les alternatives que aconsellen els nutricionistes i els dietistes:

  • Cacau. Podem preparar la nostra pròpia beguda de cacau casolana amb llet vegetal (ametlla, civada, arròs, avellana…) i cacau pur. Ens aportarà energia, ja que el cacau és un estimulant que, a més, augmenta la producció d’endorfines.
  • Te verd. A més de tenir innombrables beneficis per a la salut, té menys cafeïna que el cafè. Aporta energia i millora el metabolisme.
  • Fruites seques i llavors. Les primeres tenen un alt poder saciant i són molt energètiques, mentre que les altres són font d’àcids grassos essencials necessaris per al correcte funcionament i despertar de l’organisme.
  • Mel. Té sucres naturals que obliguen el cos a despertar-se i posar-se en funcionament per digerir-los.
  • Ous. Són un aliment ric en proteïnes que ajuden a mantenir alta l’energia, i la vitamina B, important per estimular la funció cerebral.
  • Verdures de fulla verda. La seva escassa aportació de calories i el seu important contingut en vitamines doten aquest aliment d’un destacable valor energètic.
  • Poma. Ajuda a despertar-se perquè conté molta fructosa, que és el sucre natural present en la fruita.
  • Aigua. Hidratar-se bé no només és saludable, sinó que proporciona energia, ja que l’aigua és un gran revitalitzant.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari