Els 70 s’instal·len a les cambres de bany | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/05/2017

Entre les tendències decoratives que han sorgit darrerament en els dissenys de banys, n’hi ha una que despunta, tot i que ho fa de manera molt subtil. Es tracta d’un estil inspirat en la dècada dels 70, fàcilment identificable en detalls com dibuixos geomètrics o estampats psicodèlics, però sobretot en la incorporació de mobles dins l’estança per tal de fer-la més acollidora.

Tot i que els professionals asseguren que les estructures bàsiques dels banys seguiran sent blanques, al llarg d’aquest 2017 es veurà també una gamma de colors molt variada que anirà dels grisos als crema, passant per tonalitats d’un blanc grisós o d’un rosat. Així doncs, les rajoles de les parets i els sanitaris es tenyiran de colors pastel molt suaus que donaran un aire bucòlic i dolç a l’estança. Els roses pàl·lids, els grocs palles, els verds aigua i els blaus cel es combinaran amb matisos més clàssics de blancs i grisos.

Aquest estil retro és perfectament combinable amb tendències més actuals com són els terres de fusta o d’imitació d’aquest material natural, que segueixen en auge gràcies a la seva bellesa i calidesa. El mateix passa amb les rajoles hidràuliques d’estampats geomètrics, que es veuran tant en terres com en parets, ja que ajuden a trencar la monotonia de l’ambient i harmonitzen a la perfecció amb la fusta i amb els estils vintage.

Però a banda de les tendències en parets, terres i sanitaris, el bany tindrà un nou protagonista: el mobiliari. Caldrà que ens oblidem dels mobles i accessoris a què estem acostumats, perquè els nous dissenys s’allunyen del classicisme i de la sobrietat per oferir estils ben diferents. El que es pretén amb això és fer de la cambra de bany un lloc més confortable on poder passar més estona, en comptes de ser un espai únicament funcional.

En definitiva, es tracta d’una aposta per sortir de l’habitual monotonia del blanc però sense les estridències dels 70. Per això s’evita apujar excessivament la intensitat dels colors i es mira de combinar -los buscant l’equilibri i d’incorporar els mobles amb cura per tal que aquesta estança segueixi sent un espai on relaxar-nos i gaudir.

 

Recacció La Clau

Deixa un comentari