Publicat el 30/10/2021

Hi ha mètodes molt senzills i naturals per mantenir la casa perfumada, però perquè siguin efectius, adverteixen els experts, cal que estigui sempre neta, ja que, si no, l’únic que farem serà emmascarar les males olors.

A més de mantenir la casa neta, hem de recordar-nos sempre de ventilar-la. S’aconsella fer-ho cada dia, un mínim de 10 minuts, perquè es renovi l’aire. Amb això ja podem aplicar els trucs dels experts per donar als nostres ambients de casa una olor ben agradable:

  • Esprai aromatitzat. Omple un esprai difusor amb aigua, unes gotes de suc de llimona i dues cullerades de bicarbonat. Deixa que es refredi a la nevera i, després, ruixa’l sobre els teixits que atrapen les males olors, com sofàs, catifes i cortines.
  • Difusors d’oli essencial. Hi ha diverses maneres d’utilitzar-los. Els difusors més habituals es componen d’un recipient amb una espelma a sota que escalfa l’oli i l’evapora, però al mercat se’n poden trobar d’altres, com els difusors en sec.
  • Flors. Poden ser seques, com centres amb popurris, o bé fresques i disposades en gerros en diferents espais.
  • Vinagre. Encara que la seva olor ens pugui resultar desagradable, és una substància antibacteriana i desodorant natural que ajuda a netejar i absorbeix les males olors. Col·loca un recipient amb una mica de vinagre en un lloc que no es vegi per neutralitzar les males olors.
  • Saquets aromàtics. Tria’ls en teixits que deixin traspassar les fragàncies, com el lli o l’organdí, i col·loca’ls en armaris o calaixeres.
  • Plantes aromàtiques. Espígol, farigola, romaní, menta… A més de condimentar els plats, ajuden a millorar l’aroma de casa teva. Pots col·locar-les a la cuina o bé sembrar-les en la terrassa o el jardí i tallar alguna branca de tant en tant per col·locar-la en un gerro dins de casa.
  • Cuina lliure de males olors. Per mantenir la bona olor mentre cuines pots bullir aigua amb vinagre en una cassola i afegir-hi closques de cítrics. També pots preparar una mica de cafè, ja que la seva aroma és un desodoritzant natural que neutralitza les males olors.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari