Publicat el 27/05/2019

Per a un jardí la intensitat del sol a l’estiu és un greu problema per a algunes plantes.

Per això, quan arriba la calor hem de tenir una especial cura del nostre jardí o terrassa, i saber quines són les millors plantes exteriors resistents a la calor.

Tot i així, que els agradi el sol no vol dir que puguem oblidar-nos-en per complet.

Perquè es trobin realment a gust haurem d’atendre amb meticulositat les seves demandes d’aigua i adob.

Quines són les plantes més resistents per al teu jardí?

Hibisc

Aquest arbust de fulla perenne pot arribar als cinc metres d’alçada si es planta al jardí, i dos metres si es fa en un test.

Les seves grans flors, en forma d’embut, poden ser vermelles, grogues, blanques o taronges i són molt boniques i exòtiques.

Àster

Es tracta d’un gènere de plantes amb més de 500 espècies diferents, i és semblant a la margarida.

Les que hem de triar són les perennes, com la margarida New York Michaelmas, que té uns colors molt vius.

Gerbera

És una planta resistent amb flors precioses que poden ser de molts colors. Les gerberes són sensibles a les gelades, per tant no poden deixar-se tot l’any a l’exterior.

Són perfectes per cultivar en tests durant l’estiu i poden passar l’hivern en un racó assolellat o protegides del fred.

Mare-selva

També coneguda com a lligabosc. Aquest arbust trepador donarà color al teu jardí o a la teva terrassa i els perfumarà gràcies a l’aroma de les seves flors.

Cal, però, protegir-lo del sol directe. És una planta molt resistent, i es pot utilitzar per decorar parets fent servir suports verticals que li permetin enfilar-se.

Dàlia

Les seves magnífiques flors emergeixen del seu fullatge subjectes per tiges primes. Floreixen des de principis d’estiu fins a gairebé finals de tardor. Quan la calor s’intensifica cal regar-les sovint, i també es necessari protegir-les del vent.

Bambú

A més de donar la possibilitat de crear espais íntims, aquestes canyes eviten que les males herbes neixin al seu voltant. També serveix per decorar testos. Tria materials que contrastin amb el recipient i destaquin el bambú, com pedres, pissarra, grava acolorida…

Plantes aromàtiques

Són molt habituals en jardineria, encara que no totes són perennes ni es poden tenir a ple sol. N’hi ha tres que són especialment resistents a les inclemències del temps: romaní, espígol i farigola.

El romaní necessita sol, però pot viure en semiombra, li cal poca aigua i s’adapta a gairebé a qualsevol tipus de sòl. La seva olor i les seves flors de color violeta clar es produeixen a la fi de l’hivern.

L’ espígol és molt resistent i aguanta bé el sol intens, tot i que, com gairebé totes les plantes aromàtiques, tolera també exposicions menys assolellades.

Pel que fa a la farigola, aguanta sense problemes climes durs i li va bé qualsevol tipus de sòl, sempre que dreni bé.En els jardins dona molt de joc en rocalles i tancats.

Autor:

Redacció La Clau

Deixa un comentari