Publicat el 22/07/2019

Hi ha plantes que a causa de la seva composició química i l’aroma que desprenen actuen com a repel·lents naturals dels mosquits. Aquestes són les més eficaces:

Alfàbrega. Repel·leix mosques i mosquits. Posa un parell de testos al costat d’una finestra i evitaràs que entrin a casa.

Espígol. S’ha utilitzat durant segles com a ambientador natural, atès que proporciona una agradable fragància, però els mosquits, mosques i altres insectes odien la seva olor.

Citronella. La majoria de productes utilitzats com a repel·lents de mosquits contenen oli de citronella, degut a la seva eficàcia. És una planta que desprèn una olor bastant forta i que als mosquits els resulta bastant desagradable.

Calèndula. És capaç d’evitar diverses plagues del jardí. Pots col·locar-la en testos davant de portes, finestres, etc., i actuaran com una barrera per als mosquits.

Romaní. La seva acció repel·lent es deu al fet que conté geraniol, una substància que aquests insectes solen evitar. El seu perfum també manté allunyades altres bestioles, com arnes i mosques.

Menta. La seva olor manté allunyats els insectes, però si t’arriben a picar pots fregar-te una de les seves fulles per alleujar la irritació.

Herba gatera. Nombrosos estudis asseguren que és més eficaç que el DEET, principal producte químic usat en repel·lents de mosquits. El nom li ve del fet que és una planta que atreu els gats.

Per augmentar la capacitat repel·lent d’aquestes plantes posa-les en testos, envoltant el pati, terrassa o balcó. També davant de les portes i les finestres. Agita les plantes una mica perquè la seva aroma s’escampi més. Intenta no tenir aigua estancada com la que sobra del reg dels testos o recipients buits que s’hagin omplert amb aigua de pluja

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari