Publicat el 14/10/2019

Quan ens desmaquillem a la nit, malgrat el temps que hi dediquem i els productes que fem servir, sovint sol passar que, en despertar, descobrim que ens queden restes de rímel. Llavors tornem a passar-nos-hi el cotó, però aquest cop d’una manera més agressiva. Això és un gran error, ja que les pestanyes pateixen i podem trencar-les o perdre’n algunes. Per evitar-ho, et donem un seguit de pautes:

  • Fes servir sempre desmaquilladors especials per a l’àrea dels ulls. Són molt més delicats i no et provocaran irritacions. A més, han estat dissenyats especialment per eliminar màscares i ombres. L’aigua micel·lar és també una bona opció, com les fórmules suaus a base d’oli que funcionen de meravella dissolent els cosmètics waterproof.
  • Fes-ho amb suavitat. Aboca una mica de desmaquillador en un cotó i amb moviments molt suaus ves des de la parpella fins a les puntes de les pestanyes. Si fregues el cotó, amb només posar-lo als ulls podries arrencar o trencar-ne algunes.
  • Deixa actuar el desmaquillador. Has de donar temps suficient al producte perquè pugui dissoldre el rímel. Amb el ulls tancats, deixa el cotó a les pestanyes, sense moure’l, durant uns segons; d’aquesta manera permetràs que el desmaquillador penetri en les pestanyes i elimini millor el rímel.
  • No t’oblidis de la resta. Recorda desmaquillar també les pestanyes inferiors i l’àrea del voltant, sobretot si fas servir llapis d’ulls.
  • Rímel resistent a l’aigua. Per a aquest tipus de cosmètic és recomanable utilitzar un producte especial. La forma correcta d’eliminar el rímel, sobretot si la seva fórmula és resistent a l’aigua, és mantenir pressionat sobre la parpella el disc de cotó amarat de desmaquillador durant uns segons i, després, moure’l amb cura, fent petits cercles des de la zona del lacrimal cap a l’exterior. Després, cal afegir una mica més de producte en un bastonet de cotó de punta rodona i passar-lo des de la base de les pestanyes cap a les puntes per eliminar totes les restes de rímel que hagin quedat.
  • Tovalloletes desmaquilladores. Aquests netejadors funcionen igual de bé que el cotó i el netejador i hauràs de seguir amb ells la mateixa tècnica: posar la tovalloleta sobre les pestanyes, esperar una estona i retirar el rímel amb cura, sempre sense fregar.
  • Vitamina C i oli d’oliva. Per enfortir les teves pestanyes has d’aplicar productes com la vitamina C, que els dona molta energia. L’oli d’oliva també té molts beneficis per a les pestanyes i és fàcil d’aplicar. Només cal fer un massatge un cop a la setmana amb un cotó amb una mica d’oli d’oliva. Has de fregar-lo suaument sobre les pestanyes i, després, retirar l’excés de producte amb aigua tèbia.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari