Publicat el 06/07/2021

Hi ha certs models de cadires que apareixen sovint en revistes de decoració perquè s’han tornat icones dins del món del disseny i l’arquitectura. Te’n mostrem set de les més famoses i populars:

Tolix Dissenyada el 1924 per Xavier Pauchard, és una dels essencials de la decoració retro industrial. És d’acer galvanitzat i es pot apilar.

Barcelona Va ser creada per l’arquitecte Ludwig Mies van der Rohe el 1929 per a l’Exposició Internacional de Barcelona. Està composta per un marc de metall d’una sola peça. Un clàssic que s’adapta a tot tipus d’ambients.

Eames DSW Creada el 1950 per la parella de dissenyadors nord-americans Charles i Ray Eames, va ser la primera cadira de plàstic de fabricació industrial. És la cadira per excel·lència en cases d’estil nòrdic.

Diamond Harry Bertoia, escultor, artista i dissenyador italià establert als EUA, va crear aquesta cadira l’any 1952. Es compon d’una estructura d’acer elaborada amb una sèrie de varetes metàl·liques. Per garantir-ne la comoditat, Bertoia hi va afegir un coixí folrat de pell.

Tulip La va dissenyar el 1955 l’arquitecte finlandès Eero Saarinen, que va utilitzar una sola pota central amb una base rodona, aconseguint així un disseny senzill i modern. Aquest seient futurista s’ha convertit en una de les icones de la decoració dels anys 60 gràcies a la seva aparició en sèries televisives i pel·lícules com Star Trek.

Número 7
Molts dels mobles dissenyats per l’arquitecte danès Arne Jacobsen s’han convertit en clàssics, entre ells aquesta cadira creada el 1955 com a ‘model 3107’. En l’actualitat se la coneix com a ‘cadira número 7’ i se l’associa amb el disseny escandinau pel seu caràcter pràctic i funcional.

Panton
Creada pel dissenyador danès Verner Panton el 1967, va ser la primera cadira de plàstic fabricada en una sola peça. El seu disseny antropomòrfic i lleugerament flexible la converteixen en una peça icònica que uneix disseny i comoditat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari