Publicat el 31/05/2018

Una alternativa als envans i murs fixos que permet que l’interior de la llar es torni més dinàmic i versàtil són les parets mòbils. Gràcies a aquests elements podem jugar amb els espais segons les nostres necessitats i preferències decoratives i, a més, optimitzar els metres del nostre habitatge.

Repassem els seus avantatges:

Són fàcils d’instal·lar
Sigui quin sigui el model que triem, la instal·lació és molt senzilla. A més, els materials i el cost de tota la petita instal·lació poden ajustar-se i no ser excessivament cars.

Independitzen espais
Els panells corredissos són una excel·lent opció per comunicar o separar habitacions segons el moment del dia. Permeten amagar zones de dormir i racons d’estudi amb eficàcia. A l’hora d’instal·lar-los, podem triar si integrar-los dins d’altres murs, deixar-los a la vista o posar diversos panells superposats.

Aprofiten passadissos i distribuïdors
Les parets mòbils ajuden a integrar millor dins l’habitatge aquestes zones mal aprofitades. Poden ser molt útils per delimitar una petita cuina enganxada a un passadís. O per amagar el vestidor del dormitori.

Són versàtils
Que siguin mòbils no impedeix que se’ls pugui donar un altre ús, com aprofitar-los per disposar-hi lleixes on col·locar llibres. També és poden substituir per estructures mòbils com prestatgeries, contenidors o mobles auxiliars proveïts de rodes. Així, a més de dividir l’espai d’un ambient concret augmentarem la seva capacitat d’emmagatzematge.

Es pot triar entre obertura batent i pivotant
Tot i que els sistemes corredissos són els més coneguts, també hi ha ferramentes per crear envans mòbils d’obertura batent i pivotant. Així, si tenim espais amb diversos accessos a altres estances podem substituir les portes convencionals per aquests tipus de parets, que aportaran una estètica molt diàfana.

I també poden ser automàtiques
Les guies existents permeten desplaçar una paret en diferents angles, de manera que es puguin delimitar diferents espais segons el moment del dia. Molt útils per a apartaments i habitatges juvenils.

Creen espais més dinàmics i originals
Els models corbs i que no arriben al sostre aporten dinamisme a qualsevol ambient de la llar. També contribueixin al lluïment dels espais i alguns elements estructurals com bigues de fusta al sostre o pilars industrials.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari